‘Pelik! Bank tak terima duit syiling?’ – Pengguna kesal ‘disepak’ seperti bola, alih-alih bank dan ASNB tak terima duit syilling

Beberapa hari lepas saya pergi ke C**B Bank untuk buka akaun ASB anak perempuan saya yang berumur 4 tahun. Cadangnya nak deposit sekali wang syiling yang dah penuh dalam tabung miliknya. Saya tak ingat berapa lama dah dia simpan sikit demi sedikit duit syiling dalam tabung kesayangannya tu. Tapi boleh dikatakan, ada saja baki duit … [Read more…]

PERGHHH 5 FOTO Terbaik Workout MARIA FARIDA Yang Paling MENCABAR MATA LELAKI Gambar NO3 BERDARAH HIDUNG BEB

Kecantikan semulajadi yang dimiliki oleh pelakon Maria Farida memang membuatkan semua wanita di luar sana berasa cemburu dengannya. Malah, di kala usianya kini mencecah angka 40-an, dia tetap maintain langsing dan bergetah! Pelakon seksi ini juga rupa-rupanya sangat berdisplin dalam hal penjagaan kesihatan dan sentiasa ke gim untuk mendapatkan bentuk badan idamannya. Selain itu, dia … [Read more…]

Romantik Sangat!! 15 FOTO: Percutian “Honeymoon” Izreen Azminda Dan Ude Wahid Yg Tak Pernah Di Buat Orang..

Romantik Sangat!! 15 FOTO: Percutian “Honeymoon” Izreen Azminda Dan Ude Wahid Yg Tak Pernah Di Buat Orang.. Pasangan suami isteri paling popular di Malaysia ketika ini sudah tentu boleh diberikan kepada pelakon cantik jelita iaitu Izreen Azminda dan juga pemuzik bebas bernama Ude Wahid. Mereka berdua menjadi popular sekelip mata setelah kontroversi timbul yang mana … [Read more…]

Aksi Sweet dan manja, Fattah Amin ‘photoshoot’ bersama ibu tercinta

Sering bersama ke mana sahaja dalam setiap majlis keraian, pasangan sama cantik dan sama padan, Fattah Amin dan Nur Fazura tidak terlepas dari menjadi perhatian dan bualan netizen. Dek kerana keserasian mereka, pasangan Fattzura ini sememangnya terkenal dengan sikap manja dan sweetbergelar suami isteri. Meskipun Fattah Amin kerap memuat naik gambar bersama Fazura, namun, sebagai seorang … [Read more…]

[VIDEO] “Kecik-Kecik Dah Tau Gosip”- Gelagat Aisyah ‘Membawang’ Buat Netizen Tertawa

Siapa yang tidak mengenali anak pelakon cantik dan sentiasa menjadi bualan ramai iaitu Aaisyah Dhia Rana bukan? Anak kepada pasangan Che Ta dan Zain Zaidin ini sentiasa mencuit hati dengan telatah beliau yang dimuat naik di instagram milik Aaisyah. Apatah lagi pengikut Aisyah di laman sosial instagram kini berjumlah 1.2 Juta dan ia tidak mustahil … [Read more…]

“Jangan Sampai Kami Boikot Macam Tudung Zouk!” – Didakwa Tiru Fesyen Neelofa, Vivy Yusof Ditegur Netizen?

Siapa yang tidak kenal pengasas Fashion Valet yang berjaya menjual sehelai tudung jenama dUCk dengan harga RM800, Vivy Yusoff? Walaupun sering tampil dengan imej berfesyen terkini, Vivy Yusoff tetap memilih tudung dan selendang dalam aktiviti sehariannya. Namun imej Vivy nampaknya mula berubah apabila wanita berusia 30 tahun itu dilihat menggunakan turban dan beberapa gambar dan … [Read more…]

“Semalam Dengan Salah Seorang #GengSpenderBasah!” – Tersilap Tag Aliff Syukri Terlajak Laris, Respon Zizan Razak Dan Aliff Satar Bikin Terhibur!

Selebriti mana yang tidak merebut peluang untuk berselfie bersama di malam Anugerah MeleTOP Era (AME18) beberapa hari yang lalu bukan? Selepas sibuk menjalani penggambaraan dan sebagainya, majlis seperti ini boleh dikatakan tempat yang baik dalam mengumpulkan dan bertanya khabar antara rakan selebriti. Tidak ketinggalan buat pasangan pelakon dan pengacara terkenal, Alif Satar dan Zizan Razak. … [Read more…]

[VIDEO] “Tak Elok Lah Ada Patung Tu Dato”- Lebih 500K Tontonan, Tindakan Aliff Syukri Dikecam Netizen

Menerusi video yang dimuat naik, lebih 500k tontonan itu rata-rata netizen memberi komen yang negatif terhadap tindakan Aliff Syukri itu. Banyak duit tak pe… Tak elok lah ada patung tu… Malah ada yang meminta untuk Datin Shahida iaitu isteri kepada Aliff untuk menasihatinya, selain netizen turut mengatakan bahawa tindakan Aliff itu tidak baik dan mendoakan … [Read more…]

“Kenapa lelaki tak ketuai doa? Aminkan doa dipimpin wanita?…” – Video Hajjah Neelofa baca doa dipersoal netizen

Biarpun sering dilanda kontroversi dan menjadi mangsa kecaman netizen, pelakon dan pengacara Neelofa kekal utuh apabila memenangi Top Top MeleTOP bagi kategori wanita buat kali kedua berturut-turut. Terbaru, usahawan butik Naelofar Hijab itu telah memuat naik sebuah video berkongsi detik-detik sebelum berlangsung Anugerah Meletop Era (AME 2018) di Axiata Arena, Bukit Jalil pada Ahad lalu.  ‘ Rakaman video … [Read more…]

BOLEHKAH BAYI BARU LAHIR TIDUR “MENGGUNAKAN BANTAL”? MESKIPUN NAMPAK REMEH, NAMUN HAL INI MAMPU MEMPENGARUHI KEHIDUPAN ANAK ANDA SEPANJANG HIDUPNYA! JANGAN ABAIKAN INFO INI..

Bayi yang baru lahir menghabiskan waktu mereka dengan tidur setiap hari, karena itulah, lingkungan tempat tidur dan tatanan agar bayi terasa nyaman adalah hal yang sangat penting. Bantal adalah salah satu hal yang membuat tidur menjadi lebih enak, namun perlukah seorang bayi menggunakan bantal? Yah, ketika bayi yang baru lahir tidur, dokter menyarankan agar tidak … [Read more…]

Senarai Antara Perceraian Selebriti Popular “Paling Kontroversi”. Puncanya Penceraian Membuatkan Anda Berfikir Sejenak.…

Setiap pasangan yang berkahwin pasti mengidamkan sebuah perkahwinan yang kekal bahagia selamanya. Namun, jangan disangka panas hingga ke petang kerana tidak semua perkahwinan itu berjaya dipertahankan. Tahun 2017, menyaksikan ramai selebriti yang menghadapi keretakan rumah tangga dan akhirnya mengambil keputusan untuk bercerai. Berikut Astro Gempak senaraikan selebriti yang bercerai pada tahun ini: 1. Mimi Fly … [Read more…]

[KEJAM] Tragedi Pembunuhan Ngeri 4 Beranak “Disembelih” Oleh Keluarga Sendiri.

Kadang-kadang kita sendiri pun tak faham apa yang mendorong seseorang tu untuk membunuh. Lebih menyedihkan, orang yang dibunuh adalah family dorang sendiri, seperti apa yang berlaku kat empat sekeluarga di Gemencheh yang kena sembelih dengan kejam oleh orang yang dikenali. Aduhai! Bagi yang tertanya-tanya siapa empat sekeluarga ni dan kenapa kejam sangat orang lakukan pembunuhan … [Read more…]